Om oss

Vi hjälper dig att hamna rätt

Det här måste bli bra. Den meningen ekade i huvudet på vår grundare Mats Pegelow när han skulle presentera Portlux år 2015. All hans samlade erfarenhet skulle för första gången användas i ett och samma projekt. IT- och båtmänniska hade han varit nästan hela livet. Men obotlig problemlösare var han antagligen född till. I arbetet som styrelseledamot i en västkusthamn uppstod idén till hans viktigaste lösning någonsin. Mats märkte att hela hamnens värdefulla data fanns samlad i långa och komplicerade Excel-dokument eller pärmar. Insikten kom att administrationen måste bli smidigare och säkrare.

Han behövde skapa ett lättanvänt digitalt system som samlar all information och samtidigt eliminerar risken för fel. Där allt hamnar rätt. Det nya systemet omfamnades av hamnkaptenen och vår resa inleddes.

Tack vare lång erfarenhet inom IT, kunskap om hamnar och skickliga medarbetare fortsätter Portlux att utvecklas. Vi finns för att det ska vara smidigt att driva en hamn. Och för att det ska vara enkelt för nästa generation att ta över.

KOMMENTARER FRÅN VÅRA KUNDER

”Det är helt suveränt att ha allt på ett ställe. Tidigare hade jag ångest över att få ihop det jädra pusslet med båtplatserna. Jobbet kunde ta många månader, men nu funkar det på nolltid i Portlux. Och så kan jag komma åt alltihop även hemifrån.”

Bengt Olsson, Hamnkapten, Skärhamns Båtförening