Våra tjänster

Det digitala hamnsystemet

Portlux låter dig sköta hela hamnens administration med ett och samma verktyg. Det innebär att arbetsprocessen blir både effektivare och säkrare. Systemet minskar risken för att fel ska uppstå – samtidigt som det är designat för att vara lätt att använda för alla.

BÅTPLATSTILLDELNING

Hamnens mest komplexa uppgift är att sköta tilldelningen av båtplatserna. Särskilt när flera köer ska hanteras samtidigt. Portlux hjälper dig att att sköta processen rättvist med transparens och samtidigt tillgodose att det faktureras korrekt. Systemet kan tilldela första- och andrahandskontrakt och hantera medlemmen/kundens önskemål.

- Säkert och transparent kösystem
- Hantering av kundönskemål
- Filtrering av båt- och platsstorlekar

KÖHANTERING

De flesta hamnarna har ett högt tryck av intressenter och måste upprätta ett flertal köer. Samtidigt ska olika typer av önskemål föras in och hanteras. Med Portlux kan du smidigt samla valfritt antal köer på en plats. Systemet uppdaterar dem sedan dynamiskt vilket innebär att köerna justeras automatiskt efter hamnens regler.

- Hantera fritt antal köer
- Dynamisk uppdatering

FAKTURERING OCH BOKFÖRING

Med Portlux sköter du din fakturering smidigt och effektivt på en plats. Systemet hämtar betalningsinformation från din bank, och du kan skicka påminnelser eller kreditera. Transaktionerna bokförs direkt och du behöver inte underhålla flera system. Du kan även välja om alla tjänsterna en kund använder i hamnen ska betalas vid ett tillfälle.

- Komplett faktureringssystem
- Fler skräddarsydda integrationer
Integrerat med Fortnox och Visma eEkonomi

MEDLEMSPORTAL - portnet

Kronan på verket till ett modernt och integrerat system är när kunderna själva kan uppdatera sina egna uppgifter. Med en sådan ”self service” sparas både hamnens och kundens tid och datan hålls relevant. Det kan exempelvis handla om att ändra personuppgifter, få översikt av tillhörigheter eller föra in ett önskemål om båtplatsbyte m.m.

- Personligt inlogg för medlemmar
- Dokument och övrig information samlad
- Få notiser och nyheter från hamnen
- Boka olika tjänster direkt i portalen

VAKT- OCH TJÄNSTGÖRINGSLISTOR

Utifrån kundregistret går det att skapa listor och scheman för bland annat vakttjänstgöring eller hamnvärdskap. Det är lätt att skapa flera olika tjänstgöringslistor med justerbart antal deltagare och längd på pass. Listor och scheman kommuniceras sedan enkelt via medlemsportalen.

- Underlättar schemaläggningen
- Skapa valfritt antal listor

Behörighet

Hamnar drivs av personer som har olika uppgifter att sköta, därför är det viktigt att kontrollera behörigheter. Portlux säkerställer att behörighet och överlämningar sker smidigt och säkert.

- Hantera befogenheter
- Olika behörighetsnivåer
- Säker överlämning av information

Överföring av data

Med Portlux kan du vid behov enkelt exportera data till excelformat. Men framförallt går det snabbt och enkelt att importera data till systemet vid uppstart. Det gör att din hamn snabbt kan få en smidigare administration.

- Kom igång snabbt
- Exportera data från systemet

Gästhamnshantering

De flesta hamnar med fasta båtplatser har behov av att hantera tillfälligt ledig yta - så kallade röd-gröna platser. En båtägare kan tala om hur länge den avser att vara borta via medlemsportalen, och på så vis ges möjlighet att hyra ut tillfälliga gästplatser. Detta kan hanteras via Portlux.

Specialutvecklad iPad-app

QR-märkning av båtar

Genom QR-märkning kan du lätt ta reda på om en båt ligger på rätt plats och få information om ägaren. Du kan också enkelt vid upptagning eller sjösättning läsa av om det ska utföras några extra beställda arbeten på båten som tas upp eller sjösätts. Varje objekt får en UV-beständig etikett - i paketet ingår skrivare med tillbehör.

- Underlättar kontroll av båtar
- Säkerställ att rätt båt ligger på rätt plats

Avisering

Med hjälp av systemets uppgifter kan du när som helst göra enskilda- och massutskick till de personer som önskas. Genom vår pålitliga webbservice fungerar det att skicka ut tusentals mail på en och samma gång. Portlux tillåter också att kombinera detta med SMS-utskick, vilket även kan användas som påminnelse vid bokningar och vaktgång.

- Automatiskt utskick
- Effektivt vid båtplatstilldelning

Mobila enheter

Via Portlux tillåts du att sköta hamnens administration vart du än befinner dig. Systemet fungerar lika bra i mobilen eller iPaden som datorn. Det gör att du kan enkelt föra in viktiga uppgifter samtidigt som du står på bryggan, kommunikationen med kunderna blir snabbare och distansarbete underlättas.

- Ta med dig systemet överallt
- Fungerar i Android och iOS

KOMMENTARER FRÅN VÅRA KUNDER

”Vi är amatörer och har ingen anställd. Vi behövde ett fungerande system och hjälp med kontrakt, uthyrning, nyckeltaggar, vinterplatser, arbetsdagar, vaktlistor och en hel del annat. Portlux är unikt, skräddarsytt, oändligt flexibelt, värt varenda krona och med grym support!”

Andreas Svartling, Administratör, Båtföreningen Lindgrens Hamn